Ninni Okullarında bizim için önemli olan çocuklarınızın bizler ile geçirdiği zaman içinde neler öğreneceği ve neler edineceğidir. Bu prensiple çocukları ilköğretime hazırlarken eğlenceli bir oyun ortamında sosyal beceriler kazandırmaktır.
Müzik, bilim, bahçe işleri, mutfak etkinlikleri ve çevresel gezileri her yaş grubunun eğitim programı içinde düzenli olarak yer almakta ve çocuklarımıza bu alanlarda yeni deneyimler kazanmaları için rehberlik edilmektedir.
Okul öncesi çocuklar için en iyi öğrenme yöntemi oyundur. Çocuk oynadıkça duyguları ve yetenekleri gelişir, becerisi artar. Oyun çocuğun duyduklarını, gördüklerini sınayıp denediği, öğrendiklerini pekiştirdiği bir deney odasıdır.
Ninni Okulları olarak her çocuk özeldir anlayışı ile yola çıkarak çoklu zekâ kuramı ve etkin öğrenme (High Scope) yöntem ve gezer eğitim sistemi ile eğitim vermekteyiz.
Çoklu zeka teorisini oluşturan Harward Üniversitesi eğitim profesörleri Howard Gardner'a göre;
" ...tüm çocuklar bu zeka türlerine çeşitli düzeylerde sahip olarak doğarlar, bu zeka türlerinden bazılarına daha çok eğilimleri olabilir herkes bu zeka türlerinde sahip oldukları potansiyellerini geliştirebilir( Gardner, N. ve Walters, J. M.,1985 ).
Okulumuzda bulunan eğitim ve ilgi köşeleri şu
İlköğretime hazırlık
Akıl Oyunları Sınıfı
Fen ve Doğa Sınıfı
Kütüphane Sınıfı
Evcilik ve Drama Sınıfı
Sanat Etkinliği Sınıfı
Masa oyunları
Yap- Boz ve İnşa Oyunları
Jimnastik ve Orff sınıfı
Bahçe Oyunları
Anaokuluna Başlarken…..
Anaokuluna yeni başlayan çocuk için bu ortam çok yabancı ve farklıdır. Çocuğunuz belki de ilk defa evinin dışında bir dünyaya çıkacak, yeni insanlarla tanışacak ve yeni sosyal kurallarla karşılaşacaktır.
Ninni Okullarında uyguladığımız alıştırma programıyla çocuğunuzun yeni ortamına uyum sağlamasını kolaylaştırmaktayız.
İlk günlerde öğretmenlerimiz yeni başlayan çocukla birebir ilgilenir ve onu tek tek arkadaşlarıyla yakınlaşarak gruba katılmasının
• Anne-babasından ve alıştığı ortamdan ayrı kalma endişesi
• Okulda unutulma endişesi
• Kalabalık ortamda kendisiyle ilgilenilmeyeceği, fark edilmeyeceği düşüncesi
• Kuralları anlama ve uygulamada zorluk çekeceği düşüncesi
• Başarısızlık endişesi
• Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacağı endişesi (yemek, su, tuvalet vb.)
Bu dönemde tüm sorularına cevap arayışı içinde olan çocuğunuza her zamankinden daha yakın olarak, alışma döneminde ona yardımcı olabilirsiniz
Anaokuluna yeni başlayacak çocuğunuz için neler yapabilirsiniz?
·Çocuğunuzu okulla ilgili olarak önceden bilgilendirin ve okulu onunla birlikte gezin. Çocuğunuz okul ortamı ve personel hakkında ne kadar bilgi sahibi olursa okuluna alışmak o kadar kolay olacaktır.
·Okulla ilgili detaylı bilgi edinin. Yeni kurallar hakkında bilginiz olursa çocuğunuzun tüm sorularını rahatça cevaplayabilirsiniz. Örneğin: “Okula nasıl geleceğim?”, “Orada ne kadar kalacağım? “ gibi.
·Çocuğunuza güven verin ve çocuğunuzu rahatlatın. Yanında olmadığınızda onun mutlu ve rahat olacağına ilişkin ona güven verin. Öğretmeninin onu kendi sınıfında olmasını sabırsızlıkla bekleyeceğini ve gereksinim duyduğunda ona yardımcı olacağını söyleyin.
·Sakin kalmaya çalışın. Kaygı ve gerginlikten uzak mutlu görünmeye çalışın. ilk günün heyecanıyla, çocuğunuzun yanında ağlamayın!
·Okul çıkışında onu tam zamanında alacağınızı ona açıklayın. Kesinlikle yanıltıcı bilgi ve tutamayacağınız sözler vermeyin.
·Vedalaşmayı uzun sürdürmeyin.
·Çocuğunuzdan, onun anlayabileceği bir ayrılma cümlesiyle ayrılın. Örneğin: “Seni öğle yemeğinden sonra almaya geleceğim” gibi
·Eve geldiğinde onu dinleyin. Yuvada olanlar ile ilgili onu sıkılmadan dinleyin. Okul yaşantısı hakkında konuşmak istemiyorsa ısrar etmeyin.